Certificate de conformitate de la Ministerul Sanatatii

Incepand cu 15.01.2007, Ministerul Sanatatii Publice elibereaza certificate si adeverinte necesare recunoasterii in celelalte state membre UE, a titlurilor de calificare dobandite in Romania in profesiile de medic, medic dentist, farmacist, asistent medical generalist si moasa.

Documentele necesare pentru obtinerea unui certificat de conformitate sunt:
  * cerere in care se vor preciza si datele de contact;
  * copie simpla dupa cartea de identitate;
  * copie dupa cartea de munca sau adeverinta cu privire la vechimea in munca (sunt necesari 3 ani de experienta);
  * copie legalizata dupa diploma de bacalaureat;
  * copie legalizata dupa diploma de studii de specialitate (scoala postliceala, facultate);
  * copie legalizata dupa foaia matricola corespunzatoare diplomei/certificatului si adeverinte din partea unitatilor de invatamant absolvite cu privire la perioada de scolarizare;
  * copie dupa documentele de schimbare a numelui (doar daca e cazul);
  * daca dosarul se depune pe baza de procura, se cere copie dupa buletinul imputernicitului.

Din punct de vedere al termenului de finalizare, certificatele sau adeverintele se elibereaza in termen de 30 zile lucratoare, de la data inregistrarii dosarului complet la Registratura Ministerului Sanatatii.

Dupa obtinerea certificatului/adeverintei de conformitate, acesta se apostileaza si se traduce alaturi de celelalte documente (la care se adauga si un Certificat de "Good Standing"), iar in final, dosarul se depune la ministerul competent din tara in care doriti sa lucrati.

Model de certificat de medic specalist

Model de certificat

Comod pentru dumneavoastra! Indiferent ca in acest moment va aflati in Romania sau sunteti în strainatate, < biroul nostru va ofera un sprijin real in intocmirea dosarului pentru obtinerea certificatelor de conformitate.