Regimul de vize pentru cetatenii romani


   Cetatenii romani NU au nevoie de viza pentru a calatori in statele membre ale Uniunii Europene - Austria, Belgia, Bulgaria, Cehia, Cipru, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franta, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Marea Britanie, Olanda, Polonia, Portugalia, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Ungaria. Conditiile de intrare si regimul de sedere sunt cele prevazute in Directiva 38 a CE din 29.04.2004.
  
   * Pentru a afla care este regimul de vize pentru cetatenii romani, click AICI.
   * Pentru informatii privind conditiile de calatorie in tarile arabe, click AICI.
  
   Inainte de plecarea in strainatate va recomandam sa contactati ambasada statului in care urmeaza sa va deplasati, precum si ambasadele tarilor de tranzit, pentru obtinerea de informatii suplimentare privind conditiile particulare de intrare si sedere prevazute de legislatia locala, care pot suferi modificari frecvente.
   In cazul destinatiilor care necesita viza, asigurati-va pentru obtinerea acesteia. Odata aplicat in pasaportul dumneavoastra colantul de viza, verificati cu atentie perioada de sedere inscrisa.
   Aveti grija ca documentul de calatorie - pasaport sau carte de identitate, dupa caz - sa fie valabil si in buna stare!
   * Lasati familiei dumneavoastra din Romania copii ale documentului dumneavoastra de calatorie si ale politei de asigurare !
   * Lasati familiei dumneavoastra date privind itinerariul calatoriei dumneavoastra precum si modalitatile in care puteti fi contactat !